Što kuham u ponoć?

Jučer je puno pacijenata s akutnim problemom došlo u moju ordinaciju. Možda ovo jako nestabilno vrijeme može biti jedan od uzroka zbog povećane napetosti mišića, upaljenih živaca, slabijih hormona i imunološkog sustava.

Jučer sam sa zadnjim pacijentom ostao do oko 22:50 h. Nakon toga nisam mogao ići doma. Morao sam očistiti ordinaciju, pregledati slike i nalaze, skenirati dokumentaciju i pripremiti se za sutra.

Kada dođem doma, brinem se za kuhanje, odmah moram skuhati svoj ručak za sutra. Sve što jedem sam pripremam. Važno je sljedeće:
1. Puno proteina, malo ugljikohidrata
2. Jednostavno za kuhanje
3. Jednostavno za pakiranje i nošenje
4. Jednostavno za jedenje

Važno je i da hrana nema nikakvog zvuka dok je žvačem da pacijenti u ordinaciji ne moraju to slušati. Također je nužno da hrana nema miris. (Ne koristim ni parfeme kada radim.)

Zato ne jedem češnjak, ne diram ribu ako sutradan radim. Znam da ljudi za sebe govore: “Radim, previše sam u gužvi i preumoran da si još doma kuham”, ali to nije moja izlika.

Danas sam počeo raditi u 7.30 h 🙇
Dovoljno mi je da spavam 5 sati kako bih mogao raditi cijeli dan. Shvatio sam da mi je spavanje od 4 sata prekratko. Zato molim Vas i Vi probajte pronaći što Vaše tijelo treba. Ljudi koji teško spavaju često nisu fizički dovoljno umorni. Primjerice, ne spavam dobro u nedjelju navečer, jer u nedjelju ne radim, samo se igram sa svojom djecom.

Slika: Doma oko ponoći, počeo sam kuhati za sutra. 350 g piletine i 300 g govedine. Meso je vrh vrhova među namirnicama za zdrav i snažan rad. Meso je puno proteina i vitamina. Međutim lako je zasititi ga se pa često izmjenjujem govedinu, svinjetinu i piletinu. Ispekao sam piletinu s malo meda i sojinim umakom. Na ostatku pilećeg ulja koje se otopilo dok sam pekao piletinu, ispečem govedinu. Ostatak govedine jedem sirovo, natopljeno sojinim umakom. Drugačiji način pripreme i drugačiji okus. Režem govedinu na tanko kako bih skratio vrijeme pri žvakanju. Cijeli proces kuhanja traje 10 minuta 😂 Pronašao sam raštiku u hladnjaku koju je deda ostavio pa sam i to ponio. To bi trebalo biti dovoljno.

Usput, ovo ljeto neću ići na godišnji. Tajnice, Lucija i Marina, će ići na godišnji odmor odvojeno, tako da će ordinaciji raditi svaki dan 🏆

kuham ponoc