Kiropraktika nije orijentalna metoda iz Azije.
Kiropraktika je znanost utemeljena u SAD-u 1895. godine, a njene temelje dao je D. D. Palmer. Godine 1897. otvorio je Palmer College of Chiropractic u Davenportu koji je kasnije preuzeo njegov sin, B. J. Palmer. B. J. Palmer je uvelike proširio školu i opće znanje o kiropraktici.
Danas Palmer College of Chiropractic ima tri podružnice: prva je u Davenportu u Iowi, druga u Kaliforniji, a treća na Floridi.
o kiropraktici (1)o kiropraktici (2)o kiropraktici (3)
Kiropraktika je jedna od rijetkih alternativnih medicina koja je znanstveno priznata i koja daje doktorsku diplomu u SAD-u i Kanadi te koja je u tim državama dio osnovne zdravstvene zaštite. Također, doktori kiropraktike (DC) znaju kako postaviti dijagnozu temeljem RTG, MR i CT nalaza te mogu dijeliti mišljenja s medicinarima. Jedan od uvjeta zadržavanja licence doktora kiropraktike je kontinuirana edukacija i prisutnost na seminarima.
Iako je Hrvatska postala članica EU, još uvijek nema specifičnog zakona o kiropraktici, stoga budite oprezni da odabirete diplomirane doktore kiropraktike, a ne  samoprozvane kiropraktičare i “iscjelitelje”. Nažalost regulacija EU zakona na ovom području vrlo je spora.
about4