Moja operacija očiju je gotova!! 👁👁

U petak 21.4. radio sam od 8 do 10 h i čim sam završio s poslom, otišao sam na kliniku na operaciju očiju.

Ova operacija zove se ICL (Implantable Collamer Lens). Lako možete pronaći puno informacija o njoj preko Google-a, ali da objasnim ukratko, to je operacija u kojoj se ugrađuje posebna leća koja se zove “Collamer”. Collamer, kako možete naslutiti iz imena, načinjena je uglavnom od kolagena i vrlo biokompatibilnog materijala. Ne samo da je vrlo rijetko da je tijelo odbaci, nego se i čestice poput proteina teško talože te leće mogu dugo i stabilno funkcionirati u tijelu. Također, ove leće imaju 90% UV zaštitu i štite od daljnjih oštećenja poput katarakte.

Operacija je jako kratka. Može se završiti u 10-15 minuta za oba oka. Zareže se očna jabučica 3 mm i ubaci se presavijena Collamer leća u očnu jabučicu, gdje se leća sama otvori i stane na ispravnu poziciju.

Ako mislite “hej, uvijek kritizirate problem današnje medicine, ali sada ne zazirete od operacije?”, još uvijek ne razumijete za što i kada trebate i NE trebate koristiti današnji medicinski servis.

Osnova današnje medicine potječe iz 1. Svjetskog rata, kada se “specijaliziralo za hitnu njegu i infektivne bolesti”. Zapamtimo ovo, “sadašnju medicinu treba koristiti, ali ne o njoj i ovisiti”.

Primjerice, ne možete očekivati potpuno izlječenje od epilepsije, autizma, dijabetesa, bolesti srca, karcinoma, autoimunih bolesti, artritisa, gastritisa, glavobolja, vrtoglavica, multiple skleroze, celebralne paralize, boli u vratu, boli u donjem dijelu leđa, visokog krvnog tlaka, anemije, hormonalnih poremećaja, čak niti zatvora (konstipacije) od današnje medicine.

Jasnije govoreći, važno je napraviti operaciju ugradnje srčane premosnice, ali ćete imati novi problem jednom kada počnete uzimati lijekove “za srce” koje Vam je liječnik preporučio, bez mijenjanja svakodnevne prehrane i načina razmišljanja (to je ista greška kao s kemoterapijom). Medicina se mora koristiti za spašavanje Vašeg života ili za vraćanje kvalitete života, ali ne ovisiti o njoj na način da zauvijek pijete hormonalne tablete poput kortikosteroida, uzimate inzulin, lijekove protiv bolova, za krvni tlak, srce, kolesterol, antibiotike itd.

Uglavnom, moje oči još nisu stabilne, vidim “halo” i zamućeno, ali bit će bolje.

Odlučio sam otići na ovu operaciju jer od nedavno zbog velikog obujma posla ne stignem redovito trenirati judo (zato više nema rizika da će mi protivnik staviti prst u oko niti da će me noktom ogrepsti po očnoj jabučici, a i kvaliteta leća je puno napredovala).

Naravno da je moje oči operirao prof. dr. sc. Nikica Gabrić u Klinici Svjetlost. Operaciju prednjeg križnog ligamenta na mom lijevom koljenu napravio je prof. dr. sc. Saša Janković prije 4 godine na Sv. Duhu. Jako sam zadovoljan i cijenim obje operacije.

A održavanje Vaše kralježnice mora biti kod dr. Shina 😉

Razumijete li svi kako “koristiti današnju medicinu, ali ne ovisiti o njoj”?

Slika: Obitelj Takahashi, u zadnje 4 godine nitko od nas nije uzeo nikakav lijek (osim antibiotika i anestezije tijekom mojih operacija)

Mislite da uzimate lijekove jer ste bolesti. Netočno. Postanete bolesni zato što uzimate lijekove.
Mislite da idete u bolnicu jer ste bolesni. Netočno. Postanete bolesni jer idete u bolnicu. Neki ljudi to već znaju, no neki to nikada ne primijete, što je isto ok.

Budite pametni da ostvarite kvalitetu Vašeg života.

takahashi-family eye