Bolest koja nije izliječena

Recimo da Vam je nakon pregleda liječnik rekao da imate visoki krvni tlak. Liječnik bi Vam mogao reći da trebate ići kod interniste ili u veću bolnicu na daljnji pregled. Nakon više pregleda, na kraju Vam je naređeno da uzmete lijekove za smanjenje krvnog tlaka. Liječnik Vam kaže da taj lijek morate uzeti svaki dan.

Na sljedećoj kontroli, liječnik Vam kaže: „Vaš krvni tlak je sada bolji. Nastavite uzimati ove lijekove svakodnevno“. Liječnik Vam daje uputnicu za dodatnih 30 dana lijekova.

U ovoj situaciji, mislite li da je Vaš visoki krvni tlak izliječen ili nije? Ako jest, zašto Vam liječnici govore da još uvijek morate svakodnevno uzimati lijekove? Zato što u slučaju da zaboravite uzeti lijekove, Vaš će se krvni tlak opet povisiti, što znači da je Vaše stanje sljedeće: „ako uzmete lijek, Vaš će krvni tlak ostati niži“ i „ako ne uzmete lijek, Vaš će krvni tlak opet postati viši“.

Mogli biste primijetiti da je ovo jednaka situacija kao s kratkovidnošću i naočalama. Ako ne vidite jasno na daljinu, otići ćete okulistu, koji će Vam nakon pregleda reći da ste kratkovidni. Sada trebate kupiti naočale ili kontaktne leće. Ako nosite naočale, možete jasno vidjeti na daljinu i mogli biste misliti da je Vaša krtkovidnost izliječena. Međutim, ako skinete naočale, ponovo ne možete vidjeti na daljinu. Dakle, Vaša kratkovidnost nije izliječena. Isto bi se dogodilo ako biste nosili uski pojas zbog kojeg bi se činilo da ste mršaviji i da imate bolje držanje, no kada dođete doma i skinete ga, ponovo izgledate deblje i imate loše držanje. Ako nosite visoke pete, izgledate više i mršavije. Ako ih skinete, izgledate niže.

U kojem se stanju može smatrati da je Vaš visoki krvni tlak izliječen? Zdravorazumski, to je onda kada je Vaš krvni tlak niži bez ikakvih lijekova. To znači biti izliječen. Primjerice, ako slomite nogu, dobit ćete gips. Jednom kada kost zacijeli, više Vam ne treba gips da biste bili sposobni ponovo hodati. Isto tako, ako uzimate antibiotik protiv plućne infekcije, jednom kada je infekcija izliječena, više ne trebate uzimati antibiotik. Gotovo je, izliječeno je.

Inzulinske injekcije, dijaliza, lijekova protiv visokog krvnog tlaka i kolesterola, steroidi, lijekovi protiv autoimunih bolesti, multiple skleroze, Parkinsonove bolesti, poremećaja štitnjače, artritisa, reumatoidnog artritisa, lijekovi protiv glavobolje, boli u vratu, leđima i ekstremiteta, isti su kao „naočale“.

Nije krivnja na liječnicima jer nisu pronašli i izliječili uzrok. Nisu krivi liječnici kojima je glavni cilj prodati što više lijekova kako bi od Vas napravili „ovisnike o lijekovima“. Zajednički cilj liječnika i farmaceutske industrije je napraviti to da Vaši „simptomi mogu biti kontrolirati pomoću lijekova, stoga kako biste živjeli normalno, morate uzimati lijekove svakodnevno do kraja života“. Upravo to je razlog zašto ste Vi, Vaša obitelj i Vaši prijatelji njihovi idealni potrošači.

Vaša greška ne nalazi se u krivnji trenutne zapadnjačke medicine, nego u tome što ne razumijete baš dobro što je to zapadnjačka medicina. To je takozvana „alopatska terapija“. Vaša krivnja je u tome što očekujete radikalnu njegu od alopatske terapije.

Amichan