Iskustvo pacijenta

Još uvijek mnogi ljudi, ne samo liječnici nego i drugi, imaju pogrešno i negativno viđenje kiropraktike.

Jedan od glavnih razloga tomu je što nema zakona i regulative u Hrvatskoj koji propisuju da se kiropraktikom mogu baviti samo diplomirani doktori kiropraktike.

Šteta što preko državne skrbi ljudi imaju slabu fizikalnu terapiju na koju moraju čekati dugo vremena i što im se odmah preporučuje operacija. Nekim ljudima je operacija potrebna, no primijetio sam da kirurzi ovdje nisu svjesni da moraju upozoriti na rizik operacije i objasniti ga svakom pacijentu.

Ne mogu puno učiniti u vezi toga, ali Vam barem mogu ponuditi “opciju gdje možete izabrati pravog doktora kiropraktike”.

Ovdje ću podijeliti jako težak život obitelji pacijenta, ali pozitivnu povratnu informaciju.

“Nakon skoro dvije godine agonije, doktor kiropraktike Shin Takahashi probudio je nadu i pokazao nam kako u praksi izgledaju japanska strast i posvećenost poslu.

Fokusiran na pronalazak uzroka, postavljao je vrlo konkretna pitanja, zapisivao odgovore, detaljno proučavao snimke magnetske rezonance i zatražio na uvid apsolutno svu medicinsku dokumentaciju koju su u ovo vrijeme ispisali i poslikali medicinari različitih specijalizacija iz najrelevantnijih zdravstvenih ustanova u državi, prebacujući lopticu odgovornosti jedni na druge i sliježući ramenima u neznanju.

Trebalo mu je samo nekoliko minuta da zaključi kako se prilikom operativnog zahvata kralježnice dogodila infekcija koja je začepila protok do nogu, uzrokovala spazme, jake bolove i oticanja te dovela do nepokretnosti. Je li kralježnica već previše oštećena ili će je biti moguće kiropraktički tretirati reći će nam u četvrtak.

Vjerujem da će pomoći mom ocu, a ako i ne uspije zahvalni smo na vrijednoj lekciji iz japanskog pristupa medicini, bolesti, zdravlju, poslu i životu.

Doktor Shin Takahashi, inače zagrebački zet i službeni liječnik hrvatske judo reprezentacije, ne jede šećer, radi 15 sati dnevno, ne ide na godišnji odmor, ne nosi bijeli mantil, ne nastupa sa doktorske visine i zna da se poremećaj u organizmu može popraviti samo ako se prije otkloni njegov uzrok. Ovo na slici je detalj iz wca poviše vodokotlića u ordinaciji u Martićevoj.”

iskustvo