MMA borac i Judo Olimpijski šampion kod kiropraktičara dr. Shin-a

Od pretprošlog tjedna Judo legenda dolazi u moju ordinaciju. Satoshi Ishii iz Japana koji je 2008 u Pekingu osvojio zlatnu olimpijsku medalju u +100 kg (imao je samo 21 godinu i najmlađi je olimpijski šampion ikad u toj kategoriji).

Satoshi je postao superstar na “All Japan Judo Championship”, natjecanju koje je poznato kao “teže osvojivo nego olimpijska medalja”. Ovo natjecanje je otvorene kategorije, određuje vrh vrhova Japanskih judaša. Yasuhiro Yamashita bio je najmlađi pobjednik ovog natjecanja s 19 godina i 10 mjeseci starosti i sljedećih 29 godina nitko nije mogao probiti taj rekord. Napokon je 2009 legendarni Yamashitin rekord probijen kada je došao Satoshi. Satoshi je tada imao 19 godina i 4 mjeseca. To je bilo vrijeme kada je nova legenda rođena.

Svi su željeli da Satoshi ide i na sljedeće Olimpijske igre u Londonu (tada bi imao tek 25 godina), međutim sve je šokirao kada je objavio da nakon Olimpijskih igara u Pekingu ostavlja Judo i postaje profesionalni borac (MMA, UFC itd.)

Zbog svoje profesionalne karijere, trenutno boravi u Zagrebu gdje zadnjih 6 mjeseci trenira s Mirkom Filipovićem, legendarnim hrvatskim borcem. (Satoshi se do sada dvaput borio s Mirkom, ali su obje borbe izgubljene jer krv nije prestajala teći, jednom iz lica, jednom iz uha).

Satoshi me razveselio svojom iskrenom povratnom informacijom o meni pa je želim podijeliti 😊

“Trenutno moje fizičko stanje nije loše. Imam 181 cm i 110 kg. Ali zbog borbi sam izuzetno oprezan oko svog zdravstvenog stanja. Ne samo da nikada nisam koristio steroide niti ikakve druge vrste droga, nego nikada nisam ni pušio. Čak sam obećao tati da neću voziti motor dok ne završim svoju karijeru.

Idem na masažu jednom u nekoliko tjedana, ali s obzirom da sam želio još više pažnje posvetiti svom tijelu, potražio sam “kiropraktika” u Zagrebu i srećom dođao do dr. Shina. Poslao sam mu email pola na engleskom, pola na japanskom i brzo mi je odgovorio. Dogovaranje termina za inicijalni pregled bilo je jako jednostavno. Također mi je unaprijed objasnio cijenu i kako ide sav postupak u ordinaciji.

Kada sam vidio dr. Shina, izgledao je jako mlado i prijateljski. Kasnije mi je rekao da ima 38 godina i da je doktorova dužnost izgledati mladoliko i zdravo kako bi pružio njegu svojim pacijentima. Slažem se. Pri drugoj posjeti ordinaciji mi je objasnio trenutno stanje moje kralježnice i koliko je prevencija važna. Također je odgovorio sva moja pitanja.

Tretman je zapravo kratak (10~15 min), ali zaista pomakne (oslobodi) moje zablokirane kralješke svaki put. Treniram svaki dan 2 sata ujutro i 3 sata poslijepodne (ukupno 5 sati), ali osjećam da sam puno lakši i da se bolje mičem tijekom treninga nakon njegovih tretmana. Čak je i bolje za mene da tretmani ne traju dugo kako bih lako mogao organizirati svoj dnevni raspored.

Da budem iskren, kada sam živio i trenirao 3 godine u Los Angelesu u Kaliforniji, ljudi oko mene su mi preporučili “najboljeg kiropraktičara u L.A.-u”. No nisam bio zadovoljan. Nije mi dovoljno objasnio sve prije tretmana i njegov tretman nije na nivou dr. Shina.

Sretan sam jer nisam očekivao da mogu imati tako profesionalan kiropraktičarski tretman Japanca u Zagrebu. Sada sam puno motiviraniji da ostanem ovdje i treniram još jače s Mirkom!

Satoshi Ishii”

s1

Najmlađi pobjednik ikada u povijesti (19 godina i 4 mjeseca), All Japan Judo Championship
Najmlađi osvajač Olimpijske zlatne medalje ikada u Judu +100 kg (21 godina)
Borba s Mirkom. Duboka posjekotina na licu nije prestajala krvariti. Doktor je stopirao borbu.

s5