Operacija kralježnice

Prošli tjedan sam posjetio svog prijatelja primljenog u Traumatološku bolnicu gdje je imao svoju treću veliku operaciju kralježnice.

Prošlo je samo 6 mjeseci od njegove druge operacije i već je počeo osjećati nepodnošljivu bol. Ovaj treći put napokon je morao staviti vijke u lumbalnu kralježnicu. Da. Bol se ponavlja, osim ako ne riješite uzrok…

Operacija s ugradnjom vijaka vrlo je teška i potrebne su posebne kiropraktičarske vještine da se kralježnica kasnije može tretirati. U ovom je slučaju CT ili RTG obavezan. Ovisno o situaciji, tretirat ću jedan kralježak iznad ili ispod kralješka u kojem je vijak kako bih smanjio pritisak na kralježak blokiran vijkom te ću također koristiti shiatsu masažu za opuštanje mišićne napetosti na tom području.
Operacija diskus hernije ne predstavlja problem tretmanima. Ako imate pitanja i želite provjeriti kakva je Vaša specifična situacija, uvijek ste dobrodošli.

Čini se da još uvijek mnogi kirurzi odlučuju napraviti operaciju samo na temelju MR i “medicinskih uputa iz knjige”, ne vide pacijenta kao individualno ljudsko biće, pogotovo ako ima diskus herniju.

Tužno je da čak i neki kiropraktičari još vjeruju da je “velika diskus hernija = opasno = treba operacija”. To je pogrešno. Potpuno pogrešno. Moguće je kontrolirati bol ili čak izliječiti diskus herniju bez operacije.

Ako volite ići na operacije ili uzimati lijekove do kraja života kao što Vam liječnici kažu i slušati ih, to je ok jer je to Vaš izbor. Ali ako ste požalili zbog svojeg izbora ili niste zadovoljni trenutnom situacijom, morate krenuti dalje.

Moje uvjerenje je i dalje isto.
Učite i Promijenite se sami, to je prvo.
Krenuti s drugačijom medicinom, to je drugo.

Slika: U bolnici. Vidio sam tamo puno ozlijeđenih pacijenata, ali za puno njih je “prekasno”. Znate na što mislim, zar ne?

op1 op2