Osnove osnova

Ovo je vrlo važno znati: ne postoji razlika između učinaka i nuspojava lijekova.

Ono što medicinarima, farmaceutima i pacijentima ide u prilog zovu učincima, a ono što im nije zgodno zovu nuspojavama (“sporednim učincima”), bez odobrenja onih koji te lijekove konzumiraju.

Svi učinci lijekova su uvijek jednosmjerni, sviđalo Vam se to ili ne.

Primjerice, “nuspojave” anitipsihotika uzrokuju mučnine, debljanje, antitumorni lijekovi uzrokuju opadanje kose. No, to je učinak. Kemoterapija je napravljena da uzrokuje opadanje kose, teške mučnine i smanji imunitet. Antipsihotici su jednaki kao narkotici i stimulansi, osoba se od njih udeblja ili izmršavi do bolesnog izgleda. Napravljeno je da bude tako. To nisu sporedni, nego glavni učinci.

U startu je kriv način na koji pišu “nuspojave” na uputama uz lijekove. Taj krivi izraz je stvoren kako bi Vam dao pogrešan dojam da mislite da je lijekove važno koristiti “pametno”. Čak i kada biste ih mogli koristiti “pametno”, lijekovi samo prikrivaju simptome i nikada ne liječe uzrok bolesti. Nisu ništa dobro za Vaše tijelo.

“Nova” medicina poput alternativne medicine ima potpuno drugačiji način razmišljanja i pristup simptomima nego konvencionalna medicina.Postoji problem i s alternativnom medicinom, ona može zahtijevati više vremena kako bi se tijelo očistilo iznutra prema van ili kako bi se popravio mišićno-koštani sustav i većinom je ne pokriva HZZO. Vjerojatno sam jedan od najboljih kiropraktičara koji imaju visok nivo tehnike ručne manipulacije u Hrvatskoj, ali znam da samo to nikad nije dovoljno.

Zato Vam stalno govorim da ste Vi ti koji sebe mogu izliječiti. Ako i dalje vjerujete da je jedna tabeta moćnija od Vašeg tijela, morate prvo razumjeti da je takav način razmišljanja uzrok Vaše bolesti.

Ovdje ne govorim da je sva današnja medicina loša. Postoje neki slučajevi gdje jedino konvencionalna medicina može pomoći. Važnije je razumjeti da je ta medicina napravljena samo za simptomatsku njegu i ne može Vas spasiti od sadašnjih kroničnih bolesti poput karcinoma, dijabetesa, poremećaja štitnjače, alergija, autizma, astme, autoimunih bolesti i većine problema s kralježnicom. Moramo koristiti konvencionalnu medicinu u slučaju teških ozljeda i hitnih stanja, ali ne ovisiti o njoj kada se radi o kroničnim bolestima jer Vas to može samo ozlijediti.

Usput, “nuspojave” cjepiva za Vaše dijete napisane su na uputama: Guillain-Barréov sindrom (upala perifernog živčanog sustava koja uzrokuje postepenu paralizu), disfunkcija jetre, encefalitis, astma, čak i anafilaksija (alergijska reakcija koja se brzo širi cijelim tijelom) i više.

Učinci lijekova i cjepiva idu samo u jednom smjeru. Ne postoji učinak i “nuspojava”. Svi su doktori medicine dužni objasniti svojim pacijentima sve učinke prije nego daju lijek ili cjepivo. Je li Vam Vaš pedijatar objasnio sve učinke prije nego je cijepio Vaše dijete? Ako ne, to je protuzakonito 🙂

Budite pametni kako biste bili zdravi.

941343_1000391396710513_7729354747054931820_n