Prognoze nakon operacije

O očekivanju rezultata bilo koje operacije i tretmana, razmišljajmo jednostavno o njihovim prognozama.
Uvijek postoji uzrok i rezultat. Ako ovo ignorirate, ne možete očekivati ništa pozitivno.

U mom slučaju, ruptura prednjih križnih ligamenata se dogodila tijekom strogog Judo treninga, protivnik je udario moje koljeno bočno, tako da je koljeno dislocirano medijalno, zatim je ligament pukao.

Operacija je bila da se ligament rekonstruira; dokle god ne treniram Judo, moj ligament neće biti ruptiran, ali ako ponovno počnem trenirati, to se opet može dogoditi (neki moji prijatelji su operirali isto koljeno dva puta), vrlo jednostavno.

Uzrok je Judo, rezultat je ruptura prednjih križnih ligamenata. (u mom slučaju je lako spriječiti uzrok, jer znam koji je → time se povećava uspješnost operacije (jer je neće biti nužno ponoviti))

S druge strane, rezultat operacije kralježnice se kod većine ljudi pogorša tijekom svakodnevnog života, sjedenja, lošeg držanja, zbog mnogo stresa, starenja, prekomjerne težine itd.
Stoga čak i nakon operacije kralježnice, dokle god ne promijenite način života, bol će se opet vratiti! Da, znam da promjena načina života nije tako laka kao što vam doktori govore. Dakle jednostavno rezanje hernije diska nije rješenje.

Uzrok je način života, rezultat je bol u kralježnici. (tešto je zaustaviti uzrok → smanjuje se stopa uspješnosti operacije → javlja se Sindrom neuspjele operacije kralježnice)

Pacijenti čak ni ne znaju kada su počeli osjećati bol u leđima, mnoga stanja kralježnice se pogoršavaju bez ikakog upozorenja, poput raka i dijabetesa.
Kada se bol pojavi, može biti da je prvi put osjećate, ali degeneracija kralježaka i diskova je već počela davno prije. Međutim, moram reći da nisam emotivno protiv operacije kralježnice, također imam pacijente kojima sam preporučio operaciju i za sada su uglavnom zadovoljni. Lijekove također podupirem ako su neophodni. Neke alternativne medicine su vrlo emotivno protiv ikakvog tretmana doktora medicine, ali ja smatram da takav stav nije dobar za pacijente.

Ova stranica nije namijenjena da bude medicinska lekcija, stoga ću se truditi objasniti što više različitih stanja.

Do sljedećeg puta, pozdrav!