Što mediji žele da znate, a što ne

Dvije novosti za Vas.

A. Bill Gates je u Indiji proveo eksperiment nad djecom zbog kojeg je 47500 djece ostalo paralizirano od njegovog ilegalnog cjepiva protiv dječje paralize. Ovaj čin svjetskoj je javnosti postao poznat jer je Bill Gates suočen s velikom tužbom zbog tog eksperimenta.

http://www.globalresearch.ca/bill-gates-faces-trial…/5407864

http://nsnbc.me/…/bill-gates-polio-vaccine-program-caused-…/

B. Tri mjeseca nakon toga, Melinda Gates (supruga Billa Gatesa) je “održala lekciju” o važnosti cjepiva te je jedna njena pristalica izjavila kako samo “glupi” roditelji ne cijepe djecu.

http://www.tportal.hr/…/Melinda-Gates-odrzala-lekciju-proti…

S obzirom da čitate moje objave, već ste ispravno primjetili – u hrvatskim medijima možete vidjeti JEDINO B tip vijesti.
Koja je od ove dvije vijesti zapravo važnija?
Zašto nam mediji ne pokazuju vijest A?

Jučer su RTL i Nova TV na vijestima inzistirali kako nemamo dovoljno cjepiva protiv tuberkuloze, difterije, tetanusa i hripavca.

Profesor pedijatar Milivoj Jovančević je očito dobar liječnik, jer je unatoč tome što je plaćen od strane HZZO-a, ipak neutralno rekao nekoliko činjenica:
– “Tuberkuloza se dosta teško prenosi”
– “Nedavno smo imali jedan kratki period gdje nije bilo cjepiva… i zapravo tu nekog posebnog ugroza nije bilo.”
– “Kada je riječ o difteriji, tetanusu i hripavcu, riječ je o skupini djece koja su do sada već četiri puta dobili to cjepivo. Osim toga, došlo je do promjene u kalendaru, dakle, to cjepivo je pomaknuto između tri i pol i četiri, kako se davalo, na navršenih pet godina, tako da imamo vremena pričekati da stigne cjepivo. I konačno, u brojnim zemljana niti nema u nacionalnim programima te pete doze cjepiva, tako da bih rekao, što se tiče ovih bolesti, opasnosti nema.”
– “Mi smo i od Zavoda za javno zdravstvo dobili upozorenja da pojačano stimuliramo, pozivamo djecu na cijepljenje protiv ospica.”

Zaključak novinarke: “Evo čuli ste profesora pedijatra, dakle panike i razloga za panike nema. Važno je napomenuti da je važno procjepljivati djecu, zbog cijepljenja su i spriječene neke bolesti koje su davno postojale.”

http://dnevnik.hr/…/hzjz-ne-ocekuje-vece-probleme-zbog-nedo…

Ako primjetite ovaj trik, vidjet ćete puno stvari oko sebe i primjetiti da je sve puno takvih trikova.
Mediji ne žele da budete sposobni sami dolaziti do informacija.

Vjerujte svojem tijelu, volite svoje tijelo i održite sebe i svoju obitelj zdravima.