Stomatolog

Danas, pogotovo u Zagrebu, privatni stomatolozi imaju veliku konkurenciju i pružaju uslugu na višoj razini nego ikada prije. Zabavlja me gledati koja je doktorica najzgodnija na FB 🤤😂

Imao sam užasno iskustvo s potpuno ludim stomatologom u Japanu. Bio je neki moj “dalji rođak” s mamine strane i svaki put me vodila k njemu. Svaki put bi mi izbušio preveliku rupu u zubu i stavio najjeftiniji metal “amalgam” koji sadrži živu. Obično bi ispao nakon nekoliko dana i opet bi uvijek bušio još veće rupe. To je uzelo previše vremena i izgubio sam nešto što više ne mogu vratiti, “originalne zube = zdravlje”.

I ja sam bio u krivu. Moja baka je imala mali kiosk i kao dijete sam uživao u “besplatnom sladoledu”. Nisam znao da je šećer opasan i mislio sam da karijes može biti preveniran “pranjem zubi”, što je također kriva informacija. Shvatio sam da je “ne znati = velika pogreška”, a “ne željeti znati = zločin”.

Sada sam jako zadovoljan svojim zubima, trebao sam promijeniti nekoliko stomatologa ovdje, ali mi je napokon dr. Tina pomogla 🙏🏻 Za mene je bilo jako važno ne samo da je moja pacijentica, nego da ima “sličnu filozofiju” o svojoj profesiji i generalno o zdravlju kao ja.

Lako je mogu kontaktirati ili se naći s njom da razgovaram o stanju mojih zubi uz RTG i sviđa mi se što se trudi zadržati živce u korijenu zuba, zadržati originalne zube i što ne nudi uvijek antibiotik za operaciju ugradnje implantata ako je pacijent ne treba. (+ U POTPUNOSTI SAM PRESTAO UZIMATI ŠEĆER! O DA!!)

Moje dosadašnje operacije u Hrvatakoj su: rekonstrukcija ligamenta u koljenu, ugradnja leća u oči, ugradnja zubnog implantata. Koristim i uživam u visokoj medicinskoj tehnologiji i cijenim doktore, ali samo ako znate koga odabrati i kada ih trebate. Ne koristim sadašnju medicinu za kronična stanja gdje ona može samo pogoršati stanje i stvoriti pravu bolest. 😷

dr-tina