Kako popraviti iščašen lakat ili rame

Iščašenje lakta ili ramena uobičajena je ozljeda tijekom bilo kakve sportske aktivnosti, pogotovo kod kontaktnih sportova. Iščašio sam svoj desni lakat dok sam bio student na Palmeru u SAD-u. Trenirao sam judo s velikim, snažnim judašem i zanjihao me, izgubio sam ravnotežu i pao na ruku. Na sreću je naš trening gledao kiropraktički majstor i odmah je mogao vratiti moj lakat u prvobitnu poziciju.

Vjerojatno nijedan kiropraktičar ovdje osim mene nema iskustvo kako popraviti iščašen lakat ili rame jer to se nikad ne uči na studiju kiropraktike i u većini SAD-a kiropraktičari kod dislokacije moraju prvo poslati pacijente u bolnicu, što znači da tamo kiropraktičar može prije bolnice popraviti samo “blago iščašen zglob, ne potpuna iščašenja”.

Srećom imao sam priliku naučiti puno “ekstra” vještina od mojeg oca, koje sada kombiniram u svojem tretmanu za postizanje maksimalnog rezultata. Tretirao sam više sportaša i u potpunosti popravio njihove ozljede iščašenja. Također sam kroz sport (trenirao sam nogomet 3 g. i judo 20 g.) i sam imao više uobičajenih ozljeda poput iščašenja lakta, rupture ligamenata na koljenu, slomljena rebra, potres mozga i još toga. No naučio sam kako se te ozljede događaju i kako se ispravno oporaviti. Zato su sportovi bili jako korisni i važni za moju karijeru.

Za mene je sramota da liječnici u bolnici još uvijek stavljaju Schanzov ovratnik na vrat pacijenata nakon ozljede, oblijepe gležnjeve kao kod mumije, stave gips na nekoliko mjeseci što jako uspori oporavak i kasnije postane problem u pokretljivosti.

Video: Jedan je dečko došao u kliniku mog tate u Japanu. Dečko je iščašio rame kada je pao na nogometu. Majstor (tata) je rame vratio u ispravnu poziciju u sekundi!
Ono što je koristio nije nikakva cijev ni žica, nego njegov stari crni pojas iz juda!!
https://www.youtube.com/watch?v=yNfGEAW50ZI&feature=youtu.be