Taj je dan bila jako sretna

Rekla mi je: “Pogledajte moje nove tenisice! Danas sam došla hodajući u ovim novim tenisicama!”

Njezina oba gležnja počela su blokirati uz osjećaj velike boli i više nije mogla niti obuti tenisice ili cipele, a kamoli hodati u njima. Posjetila je više ortopeda i prošla kroz nekoliko fizioterapija, ali sve bez uspjeha.
Danas je bio 1. dan da je mogla izaći van u tenisicama, nakon 4 godine. Obično je izlazila u otvorenim papučama i svugdje je išla taxijem, izbjegavajući dulje hodanje.

Svojoj redovitoj pacijentici iskreno sam rekao što bi trebala napraviti, zašto treba smanjiti unos svih šećera, ugljikohidrata, koji nisu samo uzrok debljanja nego i uzrok upale zglobova i slabijeg imunološkog sustava. Poslušala je to. Tretirao sam njezinu kralježnicu (vratni, torakalni i lumbalni dio) kako bih povećao pokretljivost zglobova kralježnice i smanjio pritisak na kukove, koljena i gležnjeve. (To znači, blokirana kralježnica povećava pritisak na kukove, koljena i gležnjeve, zbog čega se hrskavica brzo troši.)

Ne mogu slijepima dati vid, ne mogu izliječiti 4. stupanj raka gušterače, ne mogu napraviti operaciju poput rekonstrukcije koljena. Međutim, kiropraktika ima visoki potencijal da vrati zdravlje koje ste nekoć imali. (Ali je važno da se ne radi o lažnom kiropraktičaru.) Ako Vam ja ne mogu pomoći, potrudit ću se da pronađem drugi način.

Ljudsko tijelo je jako složeno i još uvijek nije potpuno poznato. Vjerujemo samo u ono što vidimo. Ne možemo vidjeti, namirisati, osjetiti Wi-Fi signal, ali on postoji i mi ga koristimo. Sadašnja medicina je odlična, ali trebala bi biti ograničena s primjenom, s obzirom da je utemeljena za primjenu na bojištu (u ratu) i služi maskiranju simptoma, “samo za sada”.

Sadašnja medicina koja vjeruje samo onome što “vidi” nije loša, no liječnici koji samo slijede podatke, brojeve i simptome nisu joj mogli pomoći da se ponovo obuje.

tenisice1 tenisice2