Tri velike mane GMO-a (genetski modificiranih organizama)

1. Tumor
Profesor Gilles-Eric Séralini sa Sveučilišta u Caenu u Francuskoj je napravio istraživanje u kojem je 700 dana hranio štakore GMO kukuruzom.Na temelju njegova izvješća, rana smrt štakora je 2-3 puta češća i veličina nasumičnih tumora je 2-3 puta veća nego kod štakora koji nisu hranjeni GMO kukuruzom.
Ženski štakori su dobili tumor u mliječnoj žlijezdi u 7. mjesecu istraživanja i 70% njih je umrlo ubrzo nakon pojave tumora.
Muški štakori su oboljeli od jetrenih bolesti u 4. mjesecu istraživanja i 50% njih je umrlo brzo nakon pojave tumora.Vrlo rana smrt nakon početka hranjenja GMO kukuruzom kod ženki je 20%, a kod mužjaka 30% (štakori korišteni za eksperimente su slabiji od divljih štakora i u njih je veća vjerojatnost pojave tumora).
Ipak, rezultat istraživanja profesora Séralinija pokazuje da teški problemi u štakora nastupe nakon 7. mjeseca u ženki te nakon 4. mjeseca u mužjaka, što je izuzetno važno.
Izvješće korporacije Monsanto Company napravljeno je nakon samo 3 mjeseca istraživanja utjecaja GMO kukuruza na štakore. Prije nego što su štakori počeli teško obolijevati, u Monsanto Company je završeno istraživanje te su izjavili da je korišten GMO kukuruz posve siguran i bezopasan.

90% današnje GMO hrane je proizvedeno u ovoj korporaciji.

2. Alergije
Godine 2011. u Kanadi je toksin iz GMO kukuruza (poznat kao “Cry1Ab”) otkriven u tijelu 93% trudnica i 80% novorođenčadi.

Ovaj Delta endotoksin se smatra Bacillus thuringiensis-om, pesticidom, koristi se kao insekticid i može oštetiti crvene krvne stanice. Ovaj pesticid navodi tijelo da apsorbira toksin μRNA te da drastično oslabi imunitet. Uzrokuje rak, leukemiju, teške poremećaje živčanog sustava i one slabije i najčešće, alergije. Najugroženija skupina su fetusi i novorođenčad.

3. Neplodnost
American Academy of Emergency Medicine (AAEM) je napravilo istraživanje u kojem je dokazano kako je neplodnost stoke uzgojene za prehranu uzrokovana GMO hranom.

Također, testisi štakora koji su jeli genetski modificiranu soju, promijenili su boju u tamoplavu, umjesto normalne ružičaste boje; sperma štakora je postala modificirana (potpuna nefunkcionalnost sperme, poput kastracije). Štakori koji su jeli genetski modificiran kukuruz imali su manje potomaka, a tijela rođenih potomaka bila su manja nego u zdravih štakora.

Na drugoj slici, 5 zemalja (Kanada, SAD, Brazil, Argentina, Kina) obojeno narančasto, proizvodi 95% GMO-a. Narančaste pruge označavaju zemlje u kojima je dozvoljena proizvodnja GMO-a. Narančaste točke označavaju zemlje u kojima je dozvoljena proizvodnja GMO-a za istraživanja. EU se još uvijek opire prihvaćanju uvoza GMO proizvoda s obzirom na nedovoljno istražene zdravstvene probleme te kako bi zaštitili vlastitu agrikulturu. Iako se čini da je samo pitanje vremena kada će pokleknuti pod političkim pritiskom.

Moje mišljenje o ovoj temi je jasno. Čovječanstvo postoji tisućama godina i ljudi su postigli visoku tehnologiju, industriju i kulturu. Čovjek je snažan. Mi smo proizvod najsnažnije DNA među svih preživjelim ljudima i porodicama. Zašto onda obolijevamo? Zašto neki ljudi (najčešće liječnici) misle da smo slabi? To je zato što su RAZNORAZNE BOLESTI STVORENE NAMJERNO. U suprotnom, da smo stvarno slabi, danas čovječanstvo ne bi postojalo. Znam da ovo nije sretna priča, ali moramo znati činjenice kako bismo znali odabrati ono što je najbolje za nas.