Sva prirodna hrana ima nutricijent koji se zove “mineral”.
Taj mineral je vrlo važan jer se u tijelu koristi za se pretvorbu hrane u energiju.
Međutim, bijeli šećer je potpuno rafiniran, što znači da nema minerala kada izađe iz tvornice.
Zato kada se šećer pretvara u energiju u tijelu, taj šećer izvlači minerale (poput kalcija i željeza) iz kostiju i zubi.
Ovo je glavni razlog zašto je rafinirana, prerađena hrana poput bijelog šećera i bijelog brašna nezdrava.
Ukusna je, ali nema minerala i zato uzima minerale iz Vašeg tijela, što znači da što je više jedete, više nutricijenata gubite iz tijela.
Još jedna važna činjenica, koja je već i medicinski i znanstveno odobrena jest, šećer je jedan od glavnih temelja za rast karcinoma.
Ako nema dovoljno glukoze u krvi, karcinom umire od izgladnjivanja.
Dakle šećer daje nutricijente karcinomu, dok istovremeno šećer smanjuje imuitet koji se bori s karcinomom.
Šećer kontaminira krv, čini želudac slabijim i prekomjerno tereti jetru i bubrege koji kontroliraju detoksikaciju i izlučivanje.
Ako ljudi primijete štetnost šećera, to bi imalo ogroman negativan utjecaj na prehrambenu industriju koja puno novaca ulaže u televiziju i novine.
To je također negativno za medicinsku industriju, ako su ljudi zdravi.
Medicinska industrija je puno veća od nacionalnog budžeta.
(Japanska medicinska industrija zarađuje oko 300 milijardi eura godišnje, što je više od zarade cijele japanske autoindustrije, tako da možete zamisliti kakav se ogroman biznis i korupcija događaju na tom tržištu.)
Ovdje su četiri koraka kako prestati jesti šećer:
1. Morate vrlo dobro razumjeti da je šećer opasan i ima negativan utjecaj na Vaše zdravlje.
2. Izjavite svojoj obitelji i bliskim prijateljima da nećeti jesti šećer tjedan dana.
3. Dajte nekome ili bacite sav šećer, sve slatkiše koje imate doma. (Razlog zašto je alkoholičarima i strastvenim pušačima teško prestati piti ili pušiti je taj što svoje poroke mogu nabaviti bilo kada i bilo gdje, zato morate ukloniti slatkiše iz Vašeg vidnog polja.)
4. Kuhajte kod kuće i jedite uglavnom povrće, ribu, meso i smeđi kruh (ili smeđu rižu). Pijte jedino vodu, čaj i kavu, bez šećera. Ako Vam nedostaje slatko, jedite voće, med, javorov sirup.
Ako uspijete izdržati tjedan dana, možete probati 2, 3 tjedna.
Ako uspijete ne jesti šećer 2 mjeseca, vrlo vjerojatno nećete uopće više htjeti jesti šećer.
Bit će Vam zlo od pogleda na Coca-Colu ili čokoladu. To će Vam izgledati kao otrov.
Taj efekt je sličan onome kada ljudi koji su prestali pušiti više ne mogu tolerirati miris duhana.
Ja sam učinio taj korak i riješio se većine šećera iz svog života.
Naravno jedem šećer na proslavama ili u nekim posebnim okolnostima, ali više ne osjećam potrebu za slatkišima kao prije.
Ovo je zapravo jako dobro i za moj novčanik.
Mogu uštedjeti novac da budem zdrav, WOW!
Ako kupite skupi crni šećer, oklijevat ćete da ga koristite puno.
Slika: Crni šećer 0.5 kg, 30 kn.