U nedjelju je održano prvo javno okupljanje protiv prisilnog cijepljenja, na Trgu Francuske republike u Zagrebu.
Nažalost nisam se mogao pridružiti jer sam imao poslovni sastanak u Bihaću.
Komentirat ću vezano uz temu okupljanja nakon što zaključim ovu objavu o mlijeku.
Dobio sam nekoliko negativnih komentara na zadnju objavu, kao što sam i očekivao.
Najvažnije za zdravlje jest NE UNOSITI OTROVE u tijelo, bez obzira kakav nutricijent unosimo.
Vjerojatno najveće nerazumijevanje o mlijeku vezano je uz europsku povijet.
Mlijeko je definitivno bilo najvažnija namirnica za ljude koji su živjeli u područjima s malo zelenila, a puno kamenja, poput Hercegovine.
No ljudi u Hercegovini su snažni i zdravi. Sagradili su kuće od kamenja koje mogu trajati i tisuću godina.
Jedna od tajni njihova zdravlja je i mlijeko… ali ne kravlje mlijeko koje ste kupili jučer 5 kn/1L u supermarketu.
Oni su konzumirali DOMAĆE KOZJE MLIJEKO.
Prvo životinjsko mlijeko koje je čovjek počeo jesti i piti bilo je kozje. Svi mliječni proizvodi bili su dobiveni od koze – sir, maslac i jogurt.
Koza je druga najstarija životinja koju je čovjek uspješno zadržao kao domaću životinju. (Najstarija je pas. Pas je čovjekov najstariji prijatelj i tek je od nedavno postao kućni ljubimac, prije je uvijek bio tretiran kao domaća životinja koja čuva stada, kuću itd.)
Koja je razlika između kozjeg i kravljeg mlijeka?
Od koze dnevno možemo dobiti samo 1L mlijeka. To je vrlo dragocijena hrana.
Međutim, nutricionistički, kozje mlijeko sadrži 20% više magnezija, 47% više kalija, 20 puta više taurina i puno je lakše probavljivo nego kravlje mlijeko.
Vjerojatno znate da su prije žene koje nisu odmah mogle dojiti djecu, svoju novorođenčad hranile kozjim mlijekom.
Ne možete hraniti ljudsko novorođenče kravljim mlijekom.
Ako bi se hranilo kravljim mlijekom, ljudsko novorođenče bi teško oboljelo, a u najgorem slučaju može i umrijeti zbog razvijanja teške alergijske reakcije, nemogućnosti probavljanja ili zbog nedostatka nutricijenata.
Jedan od razloga zašto kozje mlijeko ne izaziva alergije je glavna proteinska komponenta, koja se zove β kazein.
β kazein je isti protein koje sadrži ljudsko majčino mlijeko, a koje kravlje mlijeko nema.
Glavna proteinska komponenta koju kravlje mlijeko sadrži je α S1 kazein, poznat uzročnik alergija.
Nije samo α S1 kazein problem, nego, kako sam spomenuo u prošloj objavi, problem je što je današnje kravlje mlijeko prepuno antibiotika, hormona rasta, kemikalija i otrova.
Dakle tajna snage ljudi iz Hercegovine je svježe, zdravo kozje mlijeko, nikada kravlje mlijeko koje ste jučer kupili 5 kn/1L…
Slika: Čvrsta kamena kuća koju je pradjed moje žene sagradio u Imotskoj krajini. Kozje mlijeko jede se tisućama godina. Današnje bolesno kravlje mlijeko pojavilo se tek nakon Drugog svjetskog rata.