Recept za ukusan kolač

Sada znate da šećer i mlijeko nisu zdravi i možda se pitate što uopće možete jesti. Ima puno zdravih opcija, a i ne morate posve prestati s nezdravim namirnicama.
Važno je da imate pravu informaciju i da smanjite unos štetnih tvari u organizam.
Ovo je jedan primjer nevjerojatno ukusnog kolača, bez šećera, bez životinjskog mlijeka, čak i bez glutena, kojeg je napravila moja pacijentica i prijateljica.
Sve sastojke možete kupiti u dm ili Bio&Bio dućanima. Možete i u velikim supermarketima, no tada neke sastojke morate dodatno samljeti u mlincu za kavu.

Sastojci za kolač:
4 jabuke, ne prevelike

4 jaja
1 cikla
1 mrkva
1 šalica samljevenog prosenog brašna (bez glutena)
1 šalica rogača u prahu1/2 šalice ulja
1/2 šalice sirovog kakaa

1/2 šalice sojinog mlijeka
šaka grožđica
1 žličica sode bikarbone
1 žličica zdravog praška za pecivo (bez aluminija) – prašak nije nužno dodati

Jabuke, ciklu i mrkvu naribajte na najsitnije.
Sve sastojke pomiješajte i stavite peći u pećnicu na pola sata na 180°C.
Nakon toga kolač je već gotov.
Ako ne možete bez šećera, dodajte glazuru:
1 čokolada za kuhanje
2 žlice ulja
eventualno 1 žlica crnog šećera
Čokoladu topite na pari. Ako je topite na vatri, budite jako oprezni da čokolada ne zagori. Odmah nakon što se sve otopi, glazurom zalijte kolač i pričekajte da se ohladi.

Po želji u sam kolač možete dodati i orahe, bademe i sl.

Dobar tek 🙂

kolac