Putovanje u Japan – Dan 1.

Neki pacijenti me pitaju zašto ovog puta nisam podijelio o putovanju u Japan iako su se radovali vidjeti tu objavu.

Vrlo rado bih podijelio, ali toliko se ludih stvari dogodilo u 5 dana putovanja da nisam mogao objavljivati.

Ukratko, otišli smo na otok s tatinim brodom, koji je na povratku prema doma potonuo. Iz mora nas je izvadila obalna straža i sve smo izgubili. Naši mobiteli, novčanik, Martina putovnica, sve je potonulo više od 25m na dno mora.

Pisat ću o tome kasnije jer se to bilo dogodilo 4. dan…

Morat ćete čekati do tada

🫣😎

Putovanje u Japan

Dan 1.

Završio sam posao u subotu 29.7. kao i obično u 15:00 h i imali smo dovoljno vremena da dođemo doma, kratko se otuširamo i žurimo na aerodrom. Let za Frankfurt bio je u 17:55 h.

Već sam završio online prijavu dan ranije s rezervacijom svih sjedala. Bio sam potpuno spreman.

Na zagrebačkom aerodromu nije uopće bila gužva. Nismo se morali prijaviti jer sam imao online ukrcajnu kartu s QR kodom na svom mobitelu, ali smo trebali predati dva velika kofera pa sam ipak otišao na Croatia Airlines šalter i dali su mi novu, printanu kartu. Nisam baš obraćao pozornost na to (jer sam već znao u koliko sati je ukrcavanje na avion i kada polijeće).

Koferi će Vas slijediti do krajnje destinacije “Takamatsu, Japan” kao i obično.

Dok sam čekao da počne ukrcavanje, slučajno sam pogledao printanu kartu za Frankfurt i primijetio da je datum za “sutra”!? Naš let mora biti danas, a ne da spavamo preko noći u Frankfrutu… Zamolio sam sigurnosnu službu da se vratim na šalter gdje je isprintana karta i razgovarao sam s istom gospođom tamo kako bih vidio o kakvoj se pogrešci radi.

Rekla mi je da je tako napisano u njezinom kompjutoru i da je samo isprintala kartu. Pokazao sam joj svoju online kartu, ali očito nešto nije bilo u redu. Rekla mi je da će let iz Zagreba za Frankfurt kasniti najmanje 1 sat pa je možda kompjutor automatski otkazao naš let za sutra. Ali bez ikakve obavijesti… složila se da je situacija čudno, no očito je bio gubitak vremena da je tako gnjavim, pa sam se vratio na mjesto gdje se ukrcava na avion.

Ukratko, promijenio sam sve planove koje sam trebao obaviti u Japanu u ponedjeljak ujutro (31.7.) i kontaktirao sam svojeg prijatelja kiropraktičara u Ramsteinu (1 sat vožnje od Frankfurta) ako se možemo naći s njim i ostati kod njega. Bio je jako sretan i došao je po nas novim VW Touaregom, ugostio nas kod sebe i proveli smo odlično vrijeme s njegovom obitelji.

Sljedeće jutro nas je vozio do frankfurtskog aerodroma odakle smo letjeli za Tokyo.

Bilo je problematično, ali smo se dobro snašli!

Sada napokon letimo za Tokyo…

Nastavit će se…

erik_dan_1