Izvrsni rezultati s Europskog juniorskog judo prvenstva u Bukureštu, 2014.

Jučer sam se vratio u Zagreb s Europskog judo prvenstva koje se održavalo u Bukureštu.
Tamo sam cijelo vrijeme bio s našom divnom hrvatskom juniorskom judo reprezentacijom kao njihov timski doktor.
Bila su to dva dana individualnih borbi i jedan cijeli dan timskih borbi u kojima se bore nacionalni timovi.

Trenutačna najbolja hrvatska judašica, Barbara Matić, osvojila je srebro u individualnoj borbi. Fantastična Barbara je trenutno 8. na svjetskoj seniorskoj rang listi (ne zaboravite da je još uvijek juniorka)! Tajna Barbarinog uspjeha je, osim u svakodnevnim teškim treninzima i izvrsnom treneru Vladimiru Preradoviću, i u njenom pozitivnom ponašanju. Prije i poslije borbi bodri svoje kolege i nasmijava ih. Ona je i pametna i ženstvena i ima nevjerojatnu mentalnu i fizičku snagu. Ovo srebro je samo priprema za sljedeće zlato.

Zlatko Kumrić, trenutno najperspektivniji hrvatski judaš, je s najvećih poenom (Ippon) osvojio brončanu medalju. Zadnja muška medalja s Europskog juniorskog prvenstva za Hrvatsku je osvojena prije 15 godina! Potekle su mi suze kada je osvojio broncu, kao što su i njemu potekle na tatamiju, znam jer ga dobro poznajem.
Prije samo godinu dana, Zlatko je imao težak problem sa srcem. Bio je hospitaliziran na Rebru gdje su ga zadržali nekoliko tjedana, bili su iznenađeni kako je moguće da tako mlad i zdrav dečko ima tako težak srčani poremećaj. Liječnici mu nisu znali reći ni uzrok ni prognozu, ali su mu jasno rekli “nema više juda”. Zlatko je bio depresivan i patio je od straha i ljutnje. Posjećivao sam ga u bolnici što sam više mogao. Nakon što je izašao iz bolnice, odlučio je malo po malo vraćati se u formu, koliko mu je to srce dopuštalo. Ovo je jedan od razloga zašto se borio u kategoriji -100 kg s težinom od samo 95 kg. Još je uvijek oklijevao izgubiti dodatne kilograme kako bi se mogao boriti u svojoj prvotnoj kategoriji -90 kg.
Međutim, Tomislav Marijanović je osvjestio Zlatkov talent te je Zlatko i fizički i psihički bio motiviran za pobjedu, jednostavno voli judo.
Zlatko je sada jedan od najpoznatijih judaša u kategoriji -100 kg među europskim juniorima. Svaki put kada dođe u Zagreb me obavezno zove da ga tretiram. On zna koliko je važno brinuti se o svom tijelu, više nego itko. Zna koliko je moj tretman važan i koliko znači za njega.
Zlatko nam se vratio!

Sutra ću pisati o rezultatu hrvatske ženske juniorske reprezentacije jer one zaslužuju poseban post.

zb1 zb2

zb4 zb3